CHOKOLADELAGKAGE MED SKOVBÆRMOUSSE
Ingredienser
- Skovbærmousse
- 8 blade husblas
- 300 g frosne skovbær
- 5 spsk ahornsirup
- 85 g sukker ca. 1 dl
- 4 spsk cognac
- ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- Marcipanbunde
- 300 g ren rå marcipan
- 2 sammenpiskede æg
- 3 æggehvider ca. 1 dl
- 50 g hvedemel ca. 1 dl
- 75 g flormelis ca. 1½ dl
- ½ tsk hjortetaksalt
- Valnøddecrunch
- 85 g sukker ca. 1 dl
- 75 g valnødder ca. 1½ dl
- Chokoladecreme
- 125 g mørk chokolade ca. 55% kakao 55%
- ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 300 g friske hindbær
- Pynt
- friske hindbær
- friske brombær
- friske blåbær
- spiselige blomster
Sådan gør du
- Skovbærmousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bær, sirup og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt cognac og kog det i yderligere ca. 1 min. Hæld bærgrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold. Pisk fløde og grød til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med lidt af flødeblandingen og vend blandingen i resten. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
- Marcipanbunde
- Pisk marcipanen til den smuldrer og pisk æg i lidt efter lidt - til blandingen er glat. Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend det i marcipanen. Sigt mel og hjortetaksalt i blandingen og vend det forsigtigt sammen. Tegn 3 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir og vend dem rundt. Fordel dejen i de tre cirkler og bag dem straks.
- Valnøddecrunch
- Fordel sukkeret i en pande. Lad det smelte først 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 5 min. ved svag varme - til det er gyldent. Pas på det ikke bliver mørkt. Kom valnødderne i og rør i ca. 1 min. Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl dem på en bagerist. Hak dem groft.
- Chokoladecreme
- Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i til blandingen er ensartet. Læg straks kagen sammen.
- Opbygning af kagen
- Læg en bund på det fad som kagen skal serveres på. Fordel først halvdelen af skovbærmoussen og dernæst 150 g af hindbærrene på bunden. Læg 2. bund ovenpå, fordel resten af skovbærmoussen og 150 g af hindbær herpå. Læg 3. bund på toppen og fordel chokoladecremen på top og sider til kagen er helt pakket ind. Sæt lagkagen i køleskabet i ca. 1 time. Fordel krokanten på toppen og pynt med hindbær, blåbær og brombær og blomsterblade.
- Bagetid
- Ca. 12 min. ved 200° - varmluft.
Noter
1 lagkage