Ingredienser
4 personer
1 citron, usprøjtet
4 blade husblas
2 bægre pasteuriserede æggeblommer (ca. 60 g)
Sødemiddel svarende til 10-15 g sukker, gerne flydende
1 spsk. sukker
2 dl yoghurt naturel med højst 1,5 % fedt
½ dl piskefløde
2 bægre pasteuriserede æggehvider (ca. 100 g)
Sådan gør du
Pres citronen, og læg husblassen i blød i ca. 5 min. i ½ dl citronsaft. Gem evt. overskydende saft.
Pisk æggeblommer, sødemiddel og sukker godt. Hæld syrnet mælkeprodukt i æggemassen, og pisk blandingen sammen.
Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til bløde toppe.
Smelt husblassen i citronsaften ved svag varme. Hæld blandingen i æggeblommemassen, mens du pisker. Tilsæt ½ tsk. fintreven citronskal, og evt. lidt mere citronsaft, hvis du ønsker en kraftigere citronsmag.
Vend flødeskum og æggehvider forsigtigt i. Fordel evt. blandingen i portionsglas.
Servering
Server citronfromage som dessert. Pynt gerne med tynde strimler af citronskal. evt. mørk ckokolade
4 pers