Cremet Tomatsuppe

Cremet Tomatsuppe

Servings: 4

Instructions

  • 3 dåser hakkede tomater
    1 porre, i tynde skiver
    1 løg, hakket
    3 gulerødder, groftrevet
    3 kartofler, groftrevet
    2 fed hvidløg, finthakket
    70 g tomatpuré
    1 l grøntsagsbouillon
    1 spsk olivenolie
    2 spsk mascarpone, eller piskefløde
    flagesalt
    sort peber, friskkværnet
    1 håndfuld frisk basilikum
    Fremgangsmåde
    Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er gyldne og let gennemsigtige.
    Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.
    Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
    Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen