Farsbrød med bacon og ost
Ingredienser
- 300 g. magert hakket svinekød fx skinkekød
- 1/2 tsk. groft salt
- 1 spsk. fintrevet zittauerløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g ost
- peber
- 1/2 tsk. tørret rosmarin
- 1 æg str. stor
- 1/2 dl. mælk
- 2 spsk. hvedemel
Kartofler
- 1000 g. kartofler i kvarte
- 25 g. smeltet smør
- 1/4 tsk. groft salt drys efter bagning
Bacon og frugt
- 75 g. bacon i tynde skiver
- 650 g. uskrællede pærer i tern ca. 2 x 2 cm
- 250 g. svesker i halve
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- 1/2 tsk. groft salt
- 1 dl. grønsagsbouillon
- 25 g. smør i mindre stykker
Sådan gør du
Bagetid
- Sæt pladen med kartofler i en kold ovn. Indstil på 200 grader C. alm. ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.
Farsbrød
- Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i og til sidst osten. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.
Kartofler
- Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen.
Bacon og frugt
- Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.
Farsbrød
- Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter 1/2 time og bag retten færdig, ca. 50 min.
Ved serveringen
- Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt.
Noter
4 pers