Hasselback kartofler

Ingredienser

  • 800 gram kartofler
  • 50 gram smør
  • 2 teskefulde salt
  • rosmarin

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl kartoflerne og skyl dem under vandhanen. Skær eventuelt lige lidt af bunden, så kartoflerne står bedre på bagepladen.
  • Kunsten med hasselback kartoflerne er, at skære tynde skiver i kartoflen, uden du skærer igennem. Med en skarp kniv skærer du cirka ¾ dele gennem kartoflen. Et godt trick er, at lægge kartofler mellem to trægrydeskeer. Så kan du i ro og mag skære ned til træet – uden frygt for at ødelægge kartoflerne ved at skære helt igennem. Se hvordan i videoen herunder.
  • Læg alle kartoflerne op i et ildfast fad, og pensl dem med smeltet smør. De må gerne få et godt lag. Det er i øvrigt også godt, hvis du et par gange under bagningen i ovnen pensler kartoflerne.
  • Drys dem eventuelt med salt eller hvidløgssalt, og drys friske rosmarinblade ud over. Timian er også godt, og har du ikke friske krydderurter ved hånden, kan du sagtens anvende tørret rosmarin eller timian.
  • Bag så dine hasselback kartofler – hasselbagte kartofler – ved 200 grader varmluft i cirka 55-60 minutter – afhængig af størrelsen på dine kartofler.
  • Bliver kartoflerne hurtigt for brune, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen.
  • 4 personer