Spidskålssalat med æble og avocado

Ingredienser

  • 1 lille spidskål elller en halv stor spidskål
  • 1 stort æble eller 2 små
  • 1 avocado skåret i mindre tern

Dressing

  • 4 spiseskefulde olivenolie
  • 1 teskefuld sennep
  • 1 spiseskefuld honning
  • Lidt citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær det nederste stykke af spidskålen og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket.
  • Æble deles i kvarte, kernehuset skæres fra og derefter snittes æblet i mindre tern. Vendes gerne sammen med lidt friskpresset citronsaft, så misfarvning undgås.
  • Avocado skrælles og skæres i mindre tern.Vend også avocadotern med en smule citronsaft.
  • I et fad samles vendes spidskål sammen med æble og avocado. Du kan sagtens komme mere æble og avocado i salaten, hvis du synes det.
  • Dressing til spidskålssalat: Rør olivenolie sammen med sennep og honning, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Det er vigtigt at smage en dressing godt til.
  • 4 personer