Indbagt And med Rosenkål

Indbagt And med Rosenkål

Ingredients

  • 2 andebryster
  • 1 pk. optøet butterdejsplader 6 stk
  • 2 porre
  • 250 g champignon
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk Æblesirup/honning
  • urtesalt
  • Rosenkål salat med mandler
  • Til 2 personer
  • 300 g rosenkål
  • 50 g mandler
  • ½ rødløg
  • Æblesirup/honning
  • Urtesalt

Instructions

  • Fremgangsmåde: and
  • Porrer renses og snittes i tynde skiver. Champignon vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver. Begge dele ristes på en pande med lidt olie til det er faldet godt sammen. Krydres med urtesalt og lidt peber og steger lidt videre sammen med 2 spsk soya samt 1 spsk sirup. Pas på det ikke brænder på.
  • Der ligges to skefulde grøntsager på den ene halvdel af de optøet butterdejsplader. Og dryppes med lidt æblesirup (eller anden sirup/honning). Den ferske and befries for skind. Skæres i skiver på ca. 0,5 cm. og der ligges ca. 3 skiver oven på grøntsagerne og krydres med urtesalt.
  • Butterdejsplanden foldes sammen og lukkes i kanterne med en gaffel (som ved pirogger). Pensles med lidt sammenpisket æg. Brug også gerne det sammenpisket æg som “lim”.
  • Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min.
  • Fremgangsmåde: Rosenkål
  • Skyl og rens rosenkålen ved at fjerne de yderste blade og skære det grove af stokken. Blancheres i let saltet vand. Bring vand i kog. Sluk for blusset. Put rosenkålen i og lad den trække i 5-7 min. Dryp dem herefter godt af. Mandler smuttes. Rødløg hakkes fint. Varm en sautepande op. Tilføj lidt olivenolie og rist rosenkålen. Tilsæt æblesiruppen og urtesalt og lad rosenkålen få lidt farve. Anrettes på et fad og drysses med mandler samt fint hakket rødløg.

Notes

4 pers
evt. svits en halv pakke bacon i tern sammen med porre.