LAM I FILODEJ
6 pers.
Ingredienser
- 5 spsk forkogte couscousgryn
- 5 spsk kogende vand
- Marinade
- 2 spsk friskpresset appelsinsaft
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- 1 ⁄4 tsk groft salt
- 1 tsk honning
- 2 spsk olivenolie
- Salat
- 3 søde skrællede appelsiner skåret i tynde skiver
- 10 friske dadler i kvarte
- Kerner af ½ granatæble
- 75 g smuttede grofthakkkede mandler
- 50 g smør
- 75 g zittauerløg i tern
- 500 g hakket lammekød
- 1 spsk finthakket mynte
- 4 spsk friskhakket persille
- 1 ⁄4 tsk stødt kanel
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4 plader optøet filodej
- 25 g smør - smeltet
- Pynt
- friske mynteblade
Sådan gør du
- Kom couscous i en skål. Hæld kogende vand over og lad det række i ca. 5 min. Fordel couscousgrynene på et serveringsfad.
- Marinade
- Pisk appelsin-, citronsaft, salt og honning sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.
- Salat
- Anret appelsinskiver, dadler og granatæblekerner på de afkølede couscousgryn og hæld marinaden over. Lad salaten trække tildækket indtil servering.
- Rist mandlerne i en tør sauterpande ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. eller til de er gyldne. Tag mandlerne af panden. Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt kød, krydderurter og krydderier og svits ca. 4 min. eller til kødet har skiftet farve. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag fyldet til og tilsæt mandlerne.
- Tag en plade filodej og pensl den med smør. Fold pladen sammen. Del pladen med en kniv og fordel ca. 6 spsk fyld på hver plade - hold kanterne fri. Fold filodejspakkerne således: Fold kanterne ind, først de 2 lange sider og derefter enderne. Fold dejen sammen 2 gange til en lille pakke. Læg pakken på lukningen på en plade med bagepapir og fortsæt med de resterende 7 pakker. Bag pakkerne midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde.
- Bagetid
- Ca: 20 min. ved 200°.