Stegt rosenkål

Ingredienser

  • 300-400 g rosenkål
  • 100 g tørsaltet bacon
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)
  • 1 æble
  • En håndfuld bredbladet persille
  • Evt. et skud citronsaft

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i kvarte.
  • Skær baconen ud i stykker på ca. 1×1 cm. og steg det på en pande til det begynder at få lidt farve, men stadig ikke er helt sprødt.
  • Tilsæt de kvarte rosenkål og hakkede hasselnødder – evt. sammen med en klat smør – og lad det stege til rosenkålen er er mør, men stadig har lidt bid.
  • I mellemtiden skæres æblet ud i grove tern og persillen hakkes.
  • Når rosenkålen er færdig tilsættes æble og persille.
  • Smag til med salt, peber og evt. et skud friskpresset citron.

4 pers