TUNMOUSSE

TUNMOUSSE

Ingredients

  • 4 ds. tun i vand
  • 3 dl fløde
  • 3 dl cremefraiche
  • 1 ml. str. løg
  • 10 blade husblas
  • saft af 2 citroner
  • ca. 150 g. rød rogn/kaviar
  • salt & peber
  • 100 g. rejer til topping
  • Icebergsalat til bund
  • Citroner cherrytomater, rejer, agurk til pynt

Instructions

  • Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
  • Hæld væden fra tunen og mos den let i en skål.
  • Pisk fløden stiv. Riv løget fint.
  • Bland så tunen med cremefraiche, flødeskum, løg og lidt salt og peber, samt det meste af den røde rogn. Husk at tage lidt fra til pynt.
  • Pres saften fra citronerne og kom det i en gryde. Varm op, og tilsæt husblas. Rør rundt til husblasen er helt smeltet uden tråde.
  • Bland så citron og husblas blandingen i tun massen og rør godt rundt. Smag evt. til med ekstra salt og peber.
  • Smør en springform med smør og kom massen heri.
  • Stilles i køleskabet hvor det skal stå mindst 4 timer før servering. SERVERING Hak icebergsalaten og fordel den ud på et stort fad. Vend så forsigtigt tunmoussen ud herpå. Pynt med rejer, rogn, citron og halve cherrytomater. Evt. agurk. Spises med lune flutes eller grovbrød.

Notes

10 pers