Ingredienser:
GRITS
- 1/2 l hønsefond
- 1/2 l sødmælk
- 130 g grits(en slags lys polenta)
- 2 spsk. smør
- 230 g revet cheddar
- Salt og friskkværnet peber
REJER
- 8 tykke skiver bacon skåret i strimler
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g rå tigerrejer
- 3-4 hakket fed hvidløg
- 2-3 tsk. cajun-krydderi
- 4 forårsløg
HJEMMELAVET CAJUN-KRYDDERI
- 2 spsk. cayennepeber
- 2 spsk. paprika
- 2 spsk. hvidløgspulver
- 2 spsk. løgpulver
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. friskkværnet peber
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. timian
FREMGANGSMÅDE
- Hønsefond, mælk og smør kommes i en gryde, som bringes i kog. Drys grits i gryden under piskning. Dæmp varmen, læg låg på (ikke helt tætsluttende, der må godt undslippe lidt damp.) Lad det simre roligt i 15-20 minutter. Rør i det af og til.
- Rør den revne ost i og smag til med salt og peber. Grits skal have en konsistens som en meget lind kartoffelmos.
- Imens grits koger, laves rejerne.
- Fjern evt. skal og tarm på rejerne. Steg baconstrimlerne på en pande til de er sprøde. Tag dem af panden, lad dem dryppe af på køkkenrulle og sæt dem til side. Sauter rejerne i baconfedt og olivenolie sammen med hvidløg og cajunkrydderi (evt. blandet selv ud fra ingredienslisten her) til de er faste og lyserøde.
- Server grits i dybe tallerkener med rejerne og lidt af “saucen” herfra fordelt ovenpå. Drys med fintsnittet forårsløg og kværn lidt ekstra peber over.
4 pers.