1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybe
1 spiseskefuld engelsk sauce
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Klargør champignon og løg som anvist, og hak et par spiseskefulde af henholdvis timian og persille.
Sauter champignon og løg i lidt smør, det tager cirka 4-5 minutter.
Tilsæt timian, persille og rasp og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Stil til side.
Nakkefilet klargøres bed at fjerne evt. store stykker fedt på kødet. Derefter skæres nakkefilet i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse, men du må IKKE skære hele vejen igennem. Det er lidt samme system som med hasselback kartofler, hvor du skærer skiver uden at skære igennem. Så stop 1-2 centimeter inden du kommer ned til bunden af hver skive.
Mellem hver skive fordeles nu svampeblandingen, og til sidst snøres din husarsteg med bomuldssnor, så skiverne holdes sammen. Stegen snøres altså på langs. Du kan også holde kødskiverne sammen med kødnåle, men jeg synes det fungerer bedst, når man snørrer stegen sammen.
Den snørede husarsteg lægges i et ildfast fad, drysses med lidt finthakket persille og timian, inden du sigter lidt hvedemel over kødet. Se billedet her.
Rundt om stegen hældes kalvefond (eller en alm. bouillon), og der kan også lægges nogle kviste timian ved.
Stil fadet med husarstegen ind i en kold ovn, skru på 200 grader almindelig over- og undervarme, og giv stegen to timer midt i ovnen.
Efter de to timer tages husarstegen ud. læg kødet på et skærebræt og sigt skyen i en lille gryde.
Kog skyen op, og jævn med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand. Smag til med gastrik. engelsk sauce, lidt citronsaft, salt og peber. Der kan også tilsættes lidt fløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.