Ingredienser
3 dl mælk
25 g gær
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
ca. 450 g mel
sammenpisket æg til pensling drys efter smag
Sådan laver du lette flutes
- Hæld den ”lunede” (max 30 grader) mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage.
- Den skal være smidig, men ikke klistret. Lad den hæve en god halv time.
- Slå dejen ned og del den. Vil du have brødene meget akkurate, kan du veje dejen, så de bliver lige store.
- Form dejen til flute ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning.
- Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem efterhæve ca. 25 min.
- Pensl dem med æg, og drys efter smag. Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden superskarp kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille.
- Bages ca. 13 min. ved 210 gr.