Jordskokkesuppe med kartofler og persilleolie

Ingredienser

  • 3 stkLøgPå tilbud i
  • 6 fedHvidløg
  • 3 spsk.OlivenoliePå tilbud i
  • 1500 gJordskokker
  • 1200 gKartoflerPå tilbud i
  • 3 l.Grøntsagsbouillon
  • 3 tsk.Salt
  • 3 tsk.Friskkværnet peber

Persilleolie

  • 3 bundterPersille
  • 1.5 dl.OlivenoliePå tilbud i
  • 1.5 fedHvidløg
  • 0.8 tsk.Salt

Fremgangsmåde

  1. SuppeSnit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde.  
  2. Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilføj dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter til grøntsagerne er møre. 
  3. Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt.
  4. PersilleolieBlend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele. 
  5. AnretningTop suppen med persilleolie og jordskokkechips og server evt. ristet rugbrød som tilbehør.