Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 dl hvidvin
  • 1 agurk
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • ½ l hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %

RUGBRØDSCHIPS

  • 1 stykke rugbrød på 4 cm
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

TILBEHØR

  • 25-50 g pillede fjordrejer pr. person
  • saft af ½ citron
  • lidt friskhakket dild
  • friskkværnet peber
  • 1 citron

Sådan laver du agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips .

  1. Pil løget, og skær det i fine tern. Steg løgternene i olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ¹⁄₃ væske tilbage i gryden. Skræl agurken, og skær den i tern. Kom agurk og ærter i gryden sammen med bouillon.
    Lad suppen småkoge i 10 minutter ved lav varme uden låg. Krydr godt med salt og peber. Tag suppen af varmen. Blend den med en stavblender, og si den. Rør cremefraiche i suppen, og stil den i køleskabet i 1 time.  
     
  2. Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg rugbrødsskiverne sprøde i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.
     
  3. Tilbehør: Vend rejerne i lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Top agurkesuppen med fjordrejer og dild, og servér med rugbrødschips og citronbåde.

4 pers.