DET SKAL DU BRUGE
- 1 skalotteløg
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 dl hvidvin
- 1 agurk
- 1 dl friskbælgede ærter
- ½ l hønsebouillon
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. cremefraiche 18 %
RUGBRØDSCHIPS
- 1 stykke rugbrød på 4 cm
- 2 spsk. olivenolie
- salt
TILBEHØR
- 25-50 g pillede fjordrejer pr. person
- saft af ½ citron
- lidt friskhakket dild
- friskkværnet peber
- 1 citron
Sådan laver du agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips .
- Pil løget, og skær det i fine tern. Steg løgternene i olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ¹⁄₃ væske tilbage i gryden. Skræl agurken, og skær den i tern. Kom agurk og ærter i gryden sammen med bouillon.
Lad suppen småkoge i 10 minutter ved lav varme uden låg. Krydr godt med salt og peber. Tag suppen af varmen. Blend den med en stavblender, og si den. Rør cremefraiche i suppen, og stil den i køleskabet i 1 time.
- Rugbrødschips: Skær rugbrødet i meget tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Steg rugbrødsskiverne sprøde i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en rist.
- Tilbehør: Vend rejerne i lidt citronsaft, og krydr med salt og peber. Top agurkesuppen med fjordrejer og dild, og servér med rugbrødschips og citronbåde.
4 pers.