Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset.
- Smør til stegning
- 1 bakke champignon eller 1 glas. Kan undværes.
- 1 rødløg finthakket
- 1 oksebouillonterning
- 1 spsk Dijonsennep
- 4 spsk Engelsk sauce
- 7½ dl kogende vand
- 2½ dl piskefløde gerne kaffefløde
- Salt/peber
- Jævning
- 1 håndfuld timian eller estragon (gerne frisk) Tørret kan også bruges. Brug så kun ca.. 1 tsk
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden ved at befri den for sener og hinder og skær den ud i 8 stykker
- Bank mørbraden ud med håndroden og svits i smør på en pande. Krydr godt med salt og peber på begge sider
- Lad mørbradbøfferne stege et par minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme imens.
- Tilsæt lidt ekstra smør til panden. Hak og svits rødløget med. Tilsæt bouillonterningen og lad den opløse sig i smørret. Klargør champignon, skær dem i skiver og svits med. Du kan også bruge champignon fra glas.
- Tilsæt Engelsk sauce og Dijon-sennep til panden og hæld nu det kogende vand ved. Tilsæt fløde og 1 håndfuld frisk timian og jævn saucen (den skal ikke være for tyk, da den også tykner i ovnen). Smag til med salt, peber og måske ekstra timian/sennep/engelsk sauce.
- Læg nu mørbradbøfferne ned i saucen og sæt panden i ovnen. Du skal sikre dig, at din pande kan klare at gå i ovnen.
- Lad mørbradbøfferne simre i ovnen i ca. 20 minutter i panden (uden låg) v. 175 grader varmluft. Saucen vil tykne og noget af væden fordampe undervejs.
4 pers