Wienerschnitzel med braskartofler - ærter - skysovs
Ingredienser
- 4 kalveschnitzeler á ca. 150 g
- 1 æg
- mel
- rasp
- ansjoser benfri sild dåse konserves
- høvlet peberrod
- kapers
- ærter
- salt
- peber
- smør til stegning
- 100 g smør til skysovs
- 1½ dl. bouillon eller kartoffelvand
Sådan gør du
- Bank schnitzelen ud, så den er meget tynd
- Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen.
- Kom lidt mel på en tallerken.
- Hæld en passende mængde rasp op på en tallerken, og tilsæt
- salt og peber, og bland det med en gaffel.
- Vend først schnitzelen i mel.
- Schnitzelen vendes så i det sammenpiskede æg, og vendes herefter
- i raspen.
- Panden opvarmes til (5 af 10), smør kommes på, og når det
- er blevet nøddebrunt, kommes schnitzelerne på.
- Steges 6-7 min.på hver side (skal være sprød).
- Schnitzlerne lægges på et fad, og ansjoser/benfri sild - høvlet peberrod
- og kapers lægges ovenpå.
- En "dreng" er åbenbart en skive citron hvor høvlet peberrod kapers og
- ansjoser/benfri sild anbringes ovenpå.
- Skysovs.
- Kom smør på panden, og lad det brune. Kom herefter 1dl. bouillon på
- panden, og kog panden af i 4 - 5 min.
- Si skyen over i en sovseskål
Noter
4 pers