Moderne rejecocktail
Ingredienser
- 300 g frosne krebsehaler alternativt rejer
- ½ mango ikke for moden, befriet for sten og skræl
- ½ agurk
- 1 avocado befriet for sten og skræl
- 1 lille finthakket rødløg
- 3 økologiske lime saften af alle tre + fintrevet skal af den ene
- 2 spsk fiskesauce
- 1 tsk akaciehonning alternativt anden flydende honning
- 1 stor håndfuld ca. 2 spsk finthakket mynte
- 2 store håndfulde/et bundt ca. 4 spsk finthakket koriander
- Evt. ¼ grøn chili uden kerner finthakket
Sådan gør du
- Tø krebsehalerne op i køleskabet natten over eller læg dem i koldt vand i emballagen i 20 minutter. Knug dem fri for væde.
- Skær 3 cm af agurken og læg den til side, skær resten af agurken i små terninger. Hvis der er mange kerner i agurken, kan du med fordel skrabe dem ud, men i en slank agurk lader du dem bare blive.
- Skær mango og avocado i små terninger.
- Blend agurk med limesaft og -skal, honning og fiskesauce og bland med krebsehaler, agurk, mango og avocado.
- Bland krydderurterne i lige inden servering.
- Tilsæt eventuelt chili, hvis du har lyst til en lidt mere pikant cocktail.
- Cocktailen smager bedst, hvis den står en times tid på køl, inden krydderurterne blandes i, og den serveres, men den kan også sagtens spises med det samme.
Noter
4 pers