BRUSCHETTA MED HONNINGBAGTE TOMATER
Ingredienser
- Honningbagte tomater
- 9 mellemstore tomater
- 3 små fed hvidløg i halve skiver
- 3 tsk friske timianblade
- 1½ spsk akaciehonning
- 3 spsk olivenolie
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Dressing
- 1⅛ dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
- 3 spsk finthakkede friske basilikumblade
- ⅜ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 18 skiver daggammelt lyst brød
Sådan gør du
- Honningbagte tomater
- Halver og udkern tomaterne. Placer dem med skærefladen opad i et fad, der er penslet med olivenolie. Fordel hvidløgsskiver og timian i tomaternes hulninger. Rør akaciehonning og olivenolie sammen, og fordel det på tomaterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag tomaterne midt i ovnen.
- Dressing
- Rør imens fraiche og basilikum sammen med salt og peber. Smag til.
- Rist brødskiverne på en brødrister eller i ovnen.
- Ved serveringen
- Anret tomaterne på de ristede brødskiver med dressing på toppen.
- Tips
- Erstat de friske krydderurter med tørrede (halver mængden), eller akaciehonningen med almindelig honning (opvarmet i vandbad, så den bliver flydende).
- Bagetid
- Ca. 20 min. 200°.
Noter
6 pers