Hjemmelavet Ferrero Rocher
Ingredienser
- 125 g hasselnødder
- 150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
- 175 g Nutella
- ¼ tsk. salt
- 200 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hinderne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
- Knus vaflerne til groft smulder med fingrene, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast.
- Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kuglerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
- Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smeltede mælkechokolade.
- Dyp de kolde vaffel-Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nødde-chokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem af på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt kuglerne i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er helt størknet.
Noter
Tid: 45 minutter: Afkøling: I alt 1½ time. Antal: 25-30 stk.