Champagnesorbet
Ingredienser
- 1 blad husblas
- 1 dl vand
- 1 ½ dl sukker
- 3 dl champagne
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 2 tsk. cognac
- 1 stk æggehvide
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
- Bring vand og sukker i kog, så sukkeret smelter.
- Tag husblassen op af vandet og smelt den i sukkerlagen.(ca 70 grader)lad lagen køle af.
- Tilsæt champagne, citrusaften og cognac.
- Pisk æggehviden let og vend den i blandingen.
- Frys sorbeten i ismaskine 30-40 min eller sæt blandingen i fryseren.
- Tag den ud af og til og rør rundt.
- Server sorbeten i høje portionsglas som dessert eller som mellem ret til at rense smagsløggene med .
Noter
4-6 pers