Ingredienser
- 3 stkLøgPå tilbud i
- 6 fedHvidløg
- 3 spsk.OlivenoliePå tilbud i
- 1500 gJordskokker
- 1200 gKartoflerPå tilbud i
- 3 l.Grøntsagsbouillon
- 3 tsk.Salt
- 3 tsk.Friskkværnet peber
Persilleolie
- 3 bundterPersille
- 1.5 dl.OlivenoliePå tilbud i
- 1.5 fedHvidløg
- 0.8 tsk.Salt
Fremgangsmåde
- SuppeSnit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde.
- Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilføj dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter til grøntsagerne er møre.
- Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt.
- PersilleolieBlend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele.
- AnretningTop suppen med persilleolie og jordskokkechips og server evt. ristet rugbrød som tilbehør.