ingredienser pære
- 4 flotte pærer
- 400 gram sukker
- 6 dl. vand
- 1 vaniljestang
- 1 usprøjtet citron, skallen og saften
ingredienser is /chokoladesauce
- Ca. en ½ liter vaniljeis, købt eller hjemmelavet
- 2 stk. passionfrugter
- 2 dl. piskefløde
- Korn fra en ½ vaniljestang
- 50 gram mørk chokolade, min. 42%
- Evt. lidt mynteblade eller drys af hakkede sukkerristede mandler
Sådan gør du
Hæld vand, citronsaft, sukker, korn fra vaniljestang og strimler af citronskal ned i en gryde. Bring det i kog. Skræl pærene, bevar stilken. Lad pærene småsimre under låg til de er møre (ca. 45 minutter). Lad pærene afkøle i lagen.
passionsis
Kom vaniljeis, 1 dl. fløde, vaniljekorn og al indmaden fra passionfrugterne (gem skallerne) ned i en skål, pisk det let sammen til det får en homogen konsistens. Kom i lufttæt bøtte og frys.
Chokoladesauce
Forsigtigt bringes 1 dl. fløde i kog i en lille kasserolle. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, rør rundt til det er opløst og glat.
4 pers.