Ingredienser: |
Opskrift: |
Bring vandet i kog i en høj gryde. Tilsæt saltet og rør så majsgrynene i med en stor grydeske. Det skal foregå langsomt og lidt efter lidt, så kogningen ikke afbrydes, for så bliver der nemt klumper.
Lad majsen koge mør i 45 min. til 1 time for ganske svag varme og i begyndelsen under stadig omrøring, efter hånden bare med hyppige mellemrum.
Vend den møre majsret ud på et fad eller et træbræt og server den som tilbehør til grydestege eller ragouter.
Tips:
Brug helst groftmalet majsgryn. De både smager bedre og giver en bedre konsistens.
Mange italienske husmødre kommer 1spsk olivenolie i kogevandet eller bruger halvt vand halvt mælk.
Polenta egner sig fortrinligt som tilbehør til alle vildtretter.
Variationer:
Lad polentaen afkøle og skær den i skiver. Nu kan skiverne steges, grilles eller gratineres i ovnen og serveres som tilbehør til kødretter.
4 pers