Pommes frites

INGREDIENSER

  • ca. 6 bagekartofler
  • olie til friture
  • salt efter smag

FREMGANGSMÅDE

Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand, som man skifter et par gange i ca. 1 time. 

Kog derpå kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre. Tag dem op og lad dem køle af på et viskestykke. 

Kog dem derpå i friture, som holder omkring 140-150 grader, til de begynder at tage lidt farve, ca. 5-8 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren, så gør det ad flere omgange.  

Hertil kan pommes frites forberedes i god tid. Man kan også fryse dem ned på dette stadie. 

Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere hold. Dryp dem af på fedtsugende papir.  

Fritterne kan holdes varme i ovnen med døren på klem. Vent med at salte til lige inden, de skal serveres. 

4 pers