Rodfrugttærte
Ingredienser
- 500 g rodfrugter fx gulerod, pastinak og knoldselleri.
- 300 g melede kartofler
- 1 dl finthakket persille
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 tsk tørret oregano
- 200 g hvid ost i saltlage salattern
- ½ tsk groft salt
- peber
- 8 æg
- ½ l madlavningsfløde 8%
Sådan gør du
- Skræl rodfrugter og kartofler. Smuldr osten og bland
- den sammen med persille, hvidløg og oregano. Læg
- bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i
- diameter). Skær kartofler og rodfrugter i tynde skiver
- (brug evt. en foodprocessor). Fordel rodfrugter,
- kartofler og osteblanding taglagt i formen - afslut
- med osteblanding. Pisk æg og fløde sammen og
- hæld det over grønsagerne.
- bagetid ca 1 time og 15 min.
- Bag tærten nederst i
- ovnen - til den er gylden. Lad den hvile i ca. 10 min.
- på køkkenbordet.
Noter
6 pers