Salat med letsprængt andebryst
Ingredienser
- 2 andebryster
- 1 spsk. sukker
- 1½ spsk. flagesalt
- 2 tsk. knuste fennikelfrø
ENDVIDERE
- 75 g let ristede hasselnøddekerner gerne friske
- 1 frisésalat
- 100 g mangoldsalat
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. flydende honning
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 spsk. olivenolie
- 125 g brombær
Sådan gør du
- Rids skindet på andebrysterne. Fjern tydelige hinder fra kødsiden, og læg det ene andebryst med skindsiden nedad i en plastikbøtte eller lille fad. Bland sukker, salt og fennikel, og drys det meste på brystet. Læg det andet bryst ovenpå med kødsiden nedad; drys med resten af saltblandingen, og sæt låg på. Lad brysterne trække i køleskabet i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
- Dup andebrysterne tørre med køkkenrulle, og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset, og steg dem ved middelhøj varme i 10-12 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i yderligere 8-10 minutter på kødsiden. Hold øje med dem, for sukkeret vil gerne brænde. Lad brysterne trække i 10-15 minutter, inden du skærer dem i tynde skiver.
- Hak imens hasselnødderne groft. Pluk og skyl salaterne; slyng dem i salatslynge, eller tør dem med et rent viskestykke.
- Rør sennep, honning, eddike og olivenolie sammen, og vend salaterne med dressingen lige inden servering. Smag til med salt, og anret salaten med andebryst, hasselnødder og brombær.
Noter
6 pers