Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene – dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.
Knækglasur
Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul – rør af og til. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand – i glasur – og igen i koldt vand. Glasuren skal “knække”. Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem “glasurperlerne” der ligger på bagepapiret.
Ved serveringen
Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum. Tilsæt likør og smag til. Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum. Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med “glasurperlerne”. Server straks.
Tip
Vandbakkelserne kan i stedet pyntes med smeltet mørk chokolade.