Smørstegte grøntsager

Smørstegte grøntsager

Antal 4

Sådan gør du
 

  • ½ bakke champignoner
    1 rødløg
    1-2 fed hvidløg
    ½ rød og ½ gul snackpeber
    ½ broccoli, inkl. stok
    Ca. 100 g frosne grønne bønner
    Olivenolie og smør til stegning
    Krydderier: salt, hvidløgspeber
    Evt. lidt tamari eller rød balsamico
    Gør grøntsagerne i stand. Skær champignoner i kvarte, løg i både, peberfrugt i strimler, hak hvidløget, del broccolibuketterne, og snit broccolistokken i grove “mønter”. Hæld de frosne bønner op i en skål, og lad dem stå og tø lidt op, mens du arbejder.
    Steg først champignonerne på en hed, tør pande. Det er vigtigt, at panden er både meget varm og helt uden fedtstof – ellers begynder champignonerne at afgive væde og kommer til at koge i stedet for at stege.
    Når champignonerne har fået “lukket overfladen”, tilsættes fedtstof, hvidløg, løg og peberfrugt. Steg, til løgene er klare bløde, og tilsæt herefter broccoli og bønner samt krydderier. Bruger du cherrytomater eller squash, er det også nu, de skal i. Steg, til grøntsagerne har den konsistens, du godt kan lide. Giv evt. retten et skvæt tamari eller rød balsamico for et ekstra pift til smagen.