INGREDIENSER
MØRBRAD
- 1 stk. svinemørbrad
- 10 g smør
- 0,5 tsk. salt
- 1 knivspids peber
FARS
- 250 g hakket svin og kalv
- 1 stk. æggehvide
- 0,5 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 0,5 stk. løg
- 3 spsk. fløde 13%
- 250 g champignon
DEJ
- 4 stk. plader butterdej(optøet)
- 1 stk. æggeblomme
FREMGANGSMÅDE
- Fjern hinderne fra mørbraden, og brun den i smør i et helt stykke på stegepanden. Krydr med salt og peber – og lad den køle af. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Riv løget og rør farsen sammen med revet løg, salt, peber og æggehviden. Saml farsen med fløde, og lad den trække i 15 minutter i køleskabet. Rens champignons, skær dem i skiver, og bland dem i farsen.
- Tag to butterdejsplader, og saml dem til en firkant. Rul dem tyndt ud til en firkant på 35 x 25 cm. Gør det samme med de to sidste butterdejsplader.
- Fordel halvdelen af farsen på butterdejsfirkanten – men endelig ikke helt ud til kanten. Læg mørbraden på midten og fordel resten af fyldet ovenpå. Luk kanterne godt sammen og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl butterdejspakken med pisket æggeblomme og bag den midt i ovnen i ca 45 minutter. Kan serveres med en god salat til eller med kartofler og bearnaise.
4 pers