1 dl sødmælk (gerne opvarmet så mosen ikke afkøles)
100 g vesterhavsost (eller lignende)
250 g smør
1 drys revet muskatnød
salt
hvid peber
Sådan gør du
Kartoffelmos
Skær de skrællede kartofler i mindre stykker, og kog dem i let- eller usaltet vand, indtil de er helt møre.
Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage på blusset.
Ryst gryden og lade den koge helt tør over lav varme, inden du begynder at mose grundigt med en kartoffeljern eller piske med et piskeris.
Tilsæt langsomt sødmælk til gryden, og pisk indtil du har en glat ensartet masse. Hvor meget mælk du skal bruge afhænger en del af kartoflerne, men hvis du hælder lidt i af gangen. Det burde det ikke være noget problem at vurdere.
Tilsæt osten og lad den smelte ind i massen.
Kom så en stor klat smør i og pisk igen.
Smag på mosen og pisk den til sidst færdig, mens du langsomt justerer saltmængden og tilsætter peber og muskat.