Daddel-salt-karamel
2 dl udstenede dadler
4 dl kogende vand
½ tsk. salt
½ tsk vaniljepulver uden sukker
Hindbærmousse
½ advocado
75 g frosne hindbær
150 g skyr naturel
Chokoladelåg
100g mørk ckokolade (min 70%)
1 spsk. kokosolie
1 knsp. salt
Daddel-salt-karamel
Læg dadlerne i en skål med kogende vand i 15 minutter. Dræn dadlerne og gem daddelvandet. Læg dadlerne i en blender og tilsæt ½-1 dl af daddelvandet. Blend, indtil du får en cremet og ensartet masse. Tilsæt løbende mere vand, hvis massen bliver for tør , den skal være helt glat. Smag til med vanilje og salt .
Hindbærmousse
Fjern stenen fra avocadoen og skrabkødet ud med en spiseske. Blend frosne hindbær med advocado og skyr til en cremet mousse. Anret Hindbærmoussen i serveringsglas og top med en skefuld daddel-salt-karamel.
Chokoladelåg
Hak chokoladen groft og smelt den med kokosolien og salten, enten i en lille gryde eller mikroovnen. Fordel den smeltede chokolade på toppen af desserterne og stil dem i fryseren i 10 min, indtilchokoladelåget har sat sig.
2 pers