SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN
Ingredienser
- 2 svinemørbrader
- 500 g blandede svampe
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- ½ bdt. timian
- 50 g smør
- lidt olie
- 4 dl fløde
- salt
- peber
Sådan gør du
- I KØKKENET
- Afpuds mørbraderne for den store sene, så du undgår, at den gør kødet sejt. Skær mørbraderne i otte bøffer. 2. Rens svampene, og pil løg og hvidløg. Skyl og slyng timian. Knæk svampene i store stykker, og hak løg, hvidløg og timian fint.
- VED GRILLEN
- Gør grillen klar til direkte varme. På en kulgrill skal du bruge det antal klargjorte briketter, der kan være i en hel grillstarter.
- Læg støbejernspanden midt på risten, og tilføj olie og smør. Lad den blive godt varm – det tager omkring fem minutter. Brun svampene med løg, hvidløg og timian, og tag det af.
- Tilsæt lidt ekstra olie til panden, og brun bøfferne på begge sider. Hæld svampeblandingen tilbage i panden, tilfør fløde, og lad det koge 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm.
- TIP
- Tilfør eventuelt 1½ dl portvin eller rødvin, inden du hælder fløden på. Husk at lade alkoholen fordampe, inden du tilsætter fløde.
Noter
4 pers