Laks med sprød urtecrust

Laks med sprød urtecrust

Ingredienser
  

  • 4 stk.
  • laksebøffer uden skind og ben
  • CRUSTEN
  • 3 stk.
  • store håndfulde krydderurter: persille dild, kørvel, estragon, brøndkarse
  • 3 stk.
  • håndfulde rasp
  • lidt olivenolie
  • salt
  • peber
  • 50 g
  • parmesanost
  • SAUCEN
  • 2 spsk.
  • smør
  • 1 spsk.
  • hvedemel
  • 0.5 l
  • mælk
  • 1 stk.
  • håndfuld spæd spinat
  • 2 tsk.
  • wasabipulver opløst i lidt vand
  • salt
  • peber
  • NYE KARTOFLER
  • 2 stilk
  • persille
  • 1 stk.
  • helt hvidløg delt på midten
  • salt
  • PYNT
  • 2 stk.
  • citron

Sådan gør du
 

  • Crusten: Pluk bladene af krydderurterne og kom dem i en foodprocessor med raspen, og kør det sammen til en meget grøn rasp.
  • Saml den med lidt olie ad gangen, så du kan knuge raspen sammen, uden den falder for meget fra hinanden. Den skal ikke være decideret våd af olien.
  • Sauce: Lav en klassisk opbagt sauce på smørret, melet og mælken. Lav den lidt tykkere end normalt. Du kan altid spæde den lidt op.
  • Kom saucen i en blender sammen med spinat og wasabi puréen.
  • Smag den til med salt, peber og evt. mere wasabi. Det skal blive en helt grøn ”peberrodssauce”.
  • Nye kartofler: Kog kartoflerne med persillen og hvidløg i saltet vand.
  • Kom urteraspen på laksebøfferne i 0,5 cm. tykkelse.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min. til raspen bliver lidt gylden og fisken tilberedt.
  • Pynt med citroner.

Noter

4 pers