Kartoffelmos
Skrællede melede kartofler | 1 kg |
---|---|
Vand | 1 liter |
Madlavningsfløde 8% | 1 dl |
Groft salt | 1 tsk |
Sennepsdressing
Madlavningsfløde 8% | 1 dl |
---|---|
Dijonsennep | 4 tsk |
Groft salt | ¼ tsk |
Stegte grøntsager
Smør | 20 g |
---|---|
Champignoner i halve og kvarte | 450 g |
Porre i tynde ringe (ca. 150 g) | 1 |
Rødløg i tynde både (ca. 150 g) | 2 |
Skrællet græskar i mundrette stykker | 200 g |
Grofthakkede hasselnøddekerner | 50 g |
Groft salt | 1 tsk |
Groftkværnet peber | ½ tsk |
4 pers Sådan gør du Kartoffelmos Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 15-20 min., eller til de er godt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem let og vend med fløde og salt lige inden serveringen. Varm kartoffelmosen godt igennem og smag til. Sennepsdressing Vend fløde, sennep og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Stegte grøntsager Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg champignonerne i ca. 5 min., til de er gyldne og tørre. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, porre og rødløg i 2-3 min. Tilsæt hasselnødder, stegte champignoner, salt og peber. Smag til. Ved serveringen Kom kartoffelmosen i et stort varmt fad. Hæld de stegte grøntsager over og server straks sammen med sennepsdressing . |
---|