Broccolisuppe

Broccolisuppe

Ingredienser
  

  • 2 løg grofthakket
  • 2 fed hvidløg knust
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 kartofler skrællede og skåret i tern
  • 1 broccoli skåret i grove stykker, inkl det meste af stiklen (gem en smule fine buketter til topping)
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dryp æbleeddike eller citronsaft
  • Topping
  • Sprød bacon skåret i små stykker (kan undlades)
  • lidt frisk broccolibuketter
  • æbler i tern vendt i citron saft med honning
  • ristede græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare. Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillion, lidt salt og timian i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter, hvorefter broccoli tilsættes og koges med i 5 minutter.
  • Blend hele suppen grundigt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber – hvorefter suppen blendes godt igennem igen.
  • Server med de lækre toppings.

Noter

4 pers