Cremet ærtesuppe med røgede mandler
Ingredienser
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Porre
- 0.5 stk. Løg
- 2 stk Fed hvidløg
- 2 kviste Frisk timian
- 7 dl. Hvidvin
- 700 g Frosne ærter
- 100 g Babyspinat
- 0.5 dl.Piskefløde
- Citronsaft
- Lidt salt og peber
- 7 dl. Hønsefond
- Tilbehør
- Cremefraiche
- Røgede mandler
- Frisk brøndkarse
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og steg hvidløg, porre, timian og løg klare og let møre over middel varme.
- Hæld hvidvin og fond på. Lad det simre over middel til høj varme i ca. 10 min., til grøntsagerne er møre. Tilsæt ærter og spinat, og lad det koge med 4 min. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken.
- Smag suppen til med fløde, salt, peber og citron, lidt ad gangen.
- Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.
Noter
4 pers