Glæsels græske kødboller på spid

Glæsels græske kødboller på spid

4 pers

Ingredienser
  

  • 250 g. magert hakket oksekød
  • 250 g. hakket flæskekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. revet parmesan
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 0.5 tsk. revet citronskal

Til pensling

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soyasauce
  • peber

Tzatziki

  • 2 bægre græsk yoghurt
  • 2 agurker
  • 3 fed presset hvidløg
  • salt
  • citronpeber

Sådan gør du
 

  • Opskriften er beregnet til en Weber kuglegrill, men det kan lade sig gøre at lave kødbollerne på en almindelig grill.
  • Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time. Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspyd (fx Weber) eller våde bambusspyd, ca. 4 kødboller på hvert spyd.
  • Dup grillristen med et stykkke olievædet køkkenrulle holdt med en tang. Spyddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter. De vendes og pensles med jævne mellemrum.

Tzatziki

  • Skræl agurkerne. Skær dem på langs og tag kernerne ud. Riv dem på den grove side af rivejernet. Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent viskestykke. Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af. Tør igen i et rent viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd. Vend så de revne og tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise.
  • Server evt. hjemmelavede pommes frites til.

Tips

  • De første gange, du vender spyddene, bør du gøre det med en grillspatel, så du undgår at trække spyddene ud igennem farsen, før den "stivner".