Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Ingredienser
- 1 Hokaido Græskar
- 150 gram bacon af god kvalitet - gerne øko!
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 4 kartofler
- 1 æble
- ½ rød chili uden kerner
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk citronsaft
- 2 dl vand
- 2 dl fløde
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- Salt friskkværnet peber
- Serveres med ristede græskar kerner 38% creme fraiche og lidt godt brød
Sådan gør du
- Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
- Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern - bare rolig skrællen blive blød som resten når den bliver kogt!
- Gulerødder, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.
- Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne.
- Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
- Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu, ellers op med den!
- Imens suppen koger så steger du dit bacon sprødt som du tilsætter til sidst som vist på billedet.
- Blend suppen til den er helt glat og cremet.
- Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.
Noter
8 pers