Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Ingredienser
  

  • 1 Hokaido Græskar
  • 150 gram bacon af god kvalitet - gerne øko!
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • Salt friskkværnet peber
  • Serveres med ristede græskar kerner 38% creme fraiche og lidt godt brød

Sådan gør du
 

  • Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
  • Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern - bare rolig skrællen blive blød som resten når den bliver kogt!
  • Gulerødder, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.
  • Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne.
  • Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  • Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu, ellers op med den!
  • Imens suppen koger så steger du dit bacon sprødt som du tilsætter til sidst som vist på billedet.
  • Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  • Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.

Noter

8 pers