Hummersuppe med cognac
Ingredienser
- 1 hel kogt hummer 600-700 g
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 porrer
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 80 g hvedemel
- 5 dl hvidvin
- ½ dl cognac
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 1 krydderbuket af frisk timian rosmarin, laurbærblade
- ½ tsk. cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
- 1 l fiskebouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 lille bundt purløg
Sådan gør du
- 1. Flæk hummeren med en stor, skarp kniv. Placér kniven i ”krydset” mellem skjold og hoved. Skær først
- igennem hovedet. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del. Herefter skæres hummeren fra ”krydset”
- ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og mavesækken oppe fra hovedet (det er en lille
- pose).
- 2. Tag kødet ud af hummeren. Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, og læg
- kødet til side i en skål; sæt det på køl.
- 3. Hak løg og hvidløg helt fint. Skær det grønne af porrerne, og fjern det yderste lag. Skyl dem grundigt. Hak
- dem fint. Opvarm olien i en stor gryde. Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer. Svits ved høj
- varme i 5-6 minutter. Drys mel over, og vend godt rundt. Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4
- minutter. Tilsæt tomatpuré, krydderbuket og cayennepeber.
- Krydr med salt og peber. Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simre i
- ca. 30 minutter. Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og varm den igennem med fløden.
- 4. Anret suppen i suppeskåle, og læg hummerkødet i. Pynt med hakket purløg.
Noter
6 pers