karbonader m. blomkåls bearnaise
Ingredienser
- BLOMKÅLSBEARNAISE
- 4-6 PERSONER
- 300 g blomkål
- 1-2 skalotteløg
- 250 g smør
- 2-3 spsk hakket estragon frisk eller tørret
- 1-2 spsk hvidvinseddike
- 1-2 tsk bearnaiseessens kan udelades
- 2 æggeblommer
- salt og peber
Til karbonader
- 500 g hakket kalv & flæsk
- 2 æg
- 2 dl rasp
- Salt
- Peber
- Paprika
- 4 spsk smør
Tilbehør
- 12 grønne asparges friske
- 1 stort løg
- 2 store gulerødder
- 4 mellemstore kartofler
- 2 spsk oliven olie
Sådan gør du
- Kog stykker af blomkål med hakket skalotteløg, indtil de er er bløde. Smelt smør ved lav varme i en kasserolle ved siden af. Hvis du er rigtig tjekket, hælder du det hvide smørskum fra. Så har du klaret smør. Ellers bruger du bare hele baduljen. Hæld de kogte blomkål og løg over i stavblenderglasset og blend dem sammen. Tilsæt æggeblommer, hvidvinseddike, evt. bearnaiseessens og blend. Tilsæt det smeltede smør i en stråle og blend, ligesom hvis du ville lave mayonnaise. Smag sovsen til med salt og peber og rør til sidst hakket estragon ud i den. Det er overdådigt godt!!
- Forholdet mellem blomkål og smør kan du justere, indtil du finder din egen favoritkombi.
- vask og skrub kartoflerg, gulerødder, skær i mindre både, del løget i fire både, kom i en fryse pose og vend med 2 spsk olie og salt. Bag i ovnen ved 200 grader i 40 min. Og de sidste 5 minutter, vendes aspargsne rundt i ildfastfad og de andre grøntsager og bag i 5 min.
- karbonaderne er lige til, du skal bare huske at krydre din rasp, samt efter panering. Er du helt grøn i det med panering og og karbonader. Så find to dybe tallerkner, kom rasp salt og peber i den ene . Sammen pisket æg i den anden. I en skål ælter du lige det kalv og flæsk sammen, så former du 4 karbonader, vender dem først i sammen pisket æg også i rasp. Læg dem på skærebrættet og krydre så med salt og peber. Smelt smørret på panden, og steg ved svag varme sådan de ikke branker( bliver sorte)
Noter
4 pers