4 personer.
20 gram smør
2 tsk karry
3 zittauerløg i grove stykker (ca 225 gram)
1 skrællet æble i stykker (ca 125 gram)
80 gram løse ris, parboiled (ca 1 dl.)
1, 25 liter hønsebouillon
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk hvedemel
1 dl. mælk
100 gram kvark 0.3%
275 gram kyllingeinderfileter i 2 cm stykker
Pynt :
kviste af persille
Tilbehør :
2 røde æbler i små tern
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løg og æblebåde ca 1 minut, og tilsæt ris, bouillon og krydderier. Kog suppen ved svag varme og under låg ca 20 minutter, til risene er møre. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en blender ad flere omgange, fyld kun blenderglasset 1/3 op. Bring atter suppen i kog. Rør mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og derefter kvarken. Rør kvarkjævningen i suppen. Tilsæt rå kyllingestykker og kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca 3 minutter. Smag karrysuppen til.