Laks med sprød urtecrust
Ingredienser
- 4 stk.
- laksebøffer uden skind og ben
- CRUSTEN
- 3 stk.
- store håndfulde krydderurter: persille dild, kørvel, estragon, brøndkarse
- 3 stk.
- håndfulde rasp
- lidt olivenolie
- salt
- peber
- 50 g
- parmesanost
- SAUCEN
- 2 spsk.
- smør
- 1 spsk.
- hvedemel
- 0.5 l
- mælk
- 1 stk.
- håndfuld spæd spinat
- 2 tsk.
- wasabipulver opløst i lidt vand
- salt
- peber
- NYE KARTOFLER
- 2 stilk
- persille
- 1 stk.
- helt hvidløg delt på midten
- salt
- PYNT
- 2 stk.
- citron
Sådan gør du
- Crusten: Pluk bladene af krydderurterne og kom dem i en foodprocessor med raspen, og kør det sammen til en meget grøn rasp.
- Saml den med lidt olie ad gangen, så du kan knuge raspen sammen, uden den falder for meget fra hinanden. Den skal ikke være decideret våd af olien.
- Sauce: Lav en klassisk opbagt sauce på smørret, melet og mælken. Lav den lidt tykkere end normalt. Du kan altid spæde den lidt op.
- Kom saucen i en blender sammen med spinat og wasabi puréen.
- Smag den til med salt, peber og evt. mere wasabi. Det skal blive en helt grøn ”peberrodssauce”.
- Nye kartofler: Kog kartoflerne med persillen og hvidløg i saltet vand.
- Kom urteraspen på laksebøfferne i 0,5 cm. tykkelse.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min. til raspen bliver lidt gylden og fisken tilberedt.
- Pynt med citroner.
Noter
4 pers