MARINEREDE REJER OG KULØRT SALAT

MARINEREDE REJER OG KULØRT SALAT

Ingredienser
  

  • Marinerede rejer
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 4 spsk finthakkede friske korianderblade
  • 300 g rejer i lage
  • Limedressing
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 ⁄4 tsk groft salt
  • Kulørt salat
  • 1 ⁄2 agurker
  • 1 ⁄2 moden mangofrugter i stave
  • 1 ⁄2 avocadoer
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 8 tynde skiver ristet italienske flutes
  • Pynt
  • friske korianderblade

Method
 

  1. Marinerede rejer
  2. Bland chili, limesaft og korianderblade i en skål. Hæld rejerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede rejer i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  3. Limedressing
  4. Pisk cremefraiche, limesaft og salt luftigt med en elpisker. Smag til. Kom dressingen i en plastikpose egnet til madvarer og læg den i køleskabet.
  5. Kulørt salat
  6. Skræl agurken, flæk den på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver. Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i skiver på tværs. Vend dem i limesaft. Anret avocado med limesaft, mango og agurk på 4 tallerkener og drys med rødløg.
  7. Klip et lille hjørne af plastikposen med limedressing og tryk små "dutter" af dressing ud på den kulørte salat.
  8. Læg de ristede fluteskiver på tallerkenerne og anret de marinerede rejer på brødet - lige inden serveringen. Pynt den kulørte salat med koriander og server.
  9. Tips
  10. De marinerede rejer, limedressingen og den kulørte salat kan stå tildækket i køleskabet et par timer, så du kun mangler at anrette og riste brød.
  11. I stedet for den friske koriander kan du bruge basilikum.