Panna Cotta med bær og sukkerbold
Ingredienser
- Panna Cotta
- 5 dl Piskefløde
- 40 g sukker
- 1 vaniljestang eller 1 knivspids vaniljepulver
- 2 1/2 blad husblas
- skallen fra en halv øko citron
- bær
- 2 dl.bær
- 1/2 blad husblas
- SUKKERBOLDE
- 200-300 g isomalt
Sådan gør du
- Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Rør husblas ud i vaniljefløden, til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i silikoneforme eller i glas og stil på køl i mindst 3 timer (eller til dagen efter) først derefter kan bærerne kommes på.
- bær
- Kom et blad husblas i en skål med koldt vand.
- Kog bærene til en saucen . Blænd det til mos og evt. sigte de små sten fra. og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme mos . Lad det køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta. Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere .
Sukker-bolde
- Smelt isomalten i en lille kasserolle til alt er flydende. Tag kasserollen af varmen og stil den på et sammenfoldet viskestykke – vent til den smeltede isomalt får en let sej konsistens.
- Imens lægges der bagepapir ud over dit køkkenbord i en lang bane. Sæt 2 gafler sammen med en elastik ”ryg mod ryg”.
- Dyp de sammenbundne gafler kort i den seje isomalt og ”pisk” hurtigt hen over bagepapiret, således at der dannes masser af tynde sukker-tråde.
- Saml trådene FORSIGTIGT til sukker-bolde, og opbevar dem i en tætsluttende og TØR dåse indtil anretningen. Max 1 dag!
- Inden servering ligges sukker bolden i glasset.
Noter
4 pers