Panna cotta med stegte pærer

Panna cotta med stegte pærer

Sådan gør du
 

 • 1 vaniljestang
  4 dl piskefløde
  80 g sukker
  2-3 husblasblade
  1-2 pærer
  8 stk hindbær
  Rørsukker
  Smør
  Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, -stang, fløde og sukker i en gryde, og varm det op, til fløden næsten når kogepunktet; den må ikke koge, men skal bare stå og trække lige under kogepunktet. Pas på med at røre rundt, da vaniljestangen så trevler. Sæt husblassen i blød i vand, et blad ad gangen, så de ikke klistrer sammen.
  Efter ca. 15 minutter fiskes vaniljestangen op og smides væk, og den udblødte husblas kommes i lidt ad gangen. Rør, til husblassen er fuldstændigt opløst. Den kogte fløde hældes i forme – det letteste er at bruge glatte engangsplasticforme – som køler af.
  Herefter skal de samle sig i køleskabet, så de bliver stive, det tager typisk 3-4 timer. Det ser pænest ud, hvis man vender panna cottaen ud på en tallerken, men forekommer det besværligt, kan man også lave den direkte i små serveringsskåle. Fordelen med tynd engangsplast er, at man kan prikke hul i bunden, hvis panna cottaen har suget sig fast og ikke vil slippe formen.
  Skær hver pære i 12 både. Kom smør og sukker på en pande, lad det smelte, steg derefter pærerne i blandingen. Fordel de karamelliserede pærer ved de 4 panna cottaer,pynt med hindbær og servér.
  Tip: Større portioner kan laves i en stor, aflang form og efterfølgende skæres i skiver. Panna cotta kan også nedfryses, så lav en stor portion, det er altid rart at have i fryseren