SMÅ CHOKOLADEBOMBER MED PASSIONSFRUGT

SMÅ CHOKOLADEBOMBER MED PASSIONSFRUGT

Antal 4

Sådan gør du
 

 • Kakaomazarinbund:
  100 g marcipan
  100 g sukker
  100 g blødt smør
  2 æg, str. M/L
  2 spsk. kakao
  Passionsfrugtmousse:
  3 blade husblas
  8 passionsfrugter
  1 usprøjtet citron
  90 g sukker
  120 g skyr
  2 dl piskefløde
  Chokoladeganache:
  300 g mørk chokolade
  3 dl piskefløde
  1 spsk. glukosesirup
  Desuden:
  Ca. 200 g hvid chokolade
  Perlemorsstøv
  SÅDAN GØR DU:
  Bunde: Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt lidt efter lidt det bløde smør ind i massen, til du opnår en helt jævn tekstur. Ælt 1 æg ad gangen og kakaopulver i mazarindejen. Fyld dejen i en bageform, der måler ca. 18 x 18 cm eller Ø 20 cm, beklædt med bagepapir, og bag bunden midt i ovnen ved 170° varmluft i 30 minutter. Lad bunden køle helt af i formen – gerne i fryseren. Udstik 4 cylinderformede bunde – vi har brugt cylinderforme på Ø 7 cm.
  Mousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Kom kødet fra passionsfrugterne i en minihakker, og blend det kort, så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Sigt kødet for at udskille væden, og kassér passionsfrugtkernerne. Riv skallen af ½ citron, og pres al saften. Kom den i en kasserolle sammen med passionssaft og sukker, og bring det i kog. Lad det småsimre i 6-8 minutter til en tyk passionslage. Tag gryden af varmen, så lagen ikke koger. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas, og rør det godt sammen. Lad lagen køle lidt af ved stuetemperatur i 10 minutter. Rør skyr i passionslagen. Pisk fløden til let skum, og vend den i ad 2 omgange. Læg kageplast ned langs siden på cylinderformene. Placér mazarinbundene nederst, og hæld moussen over. Sæt kagerne i fryseren et par timer.
  Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en dyb skål. Varm fløden og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen ad 2 omgange, samtidig med at du rører forsigtigt rundt. Befri de halvfrosne kager fra forme og kageplast. Placér kagerne på en rist over en bradepande, og hæld ganachen ud over kagerne. Bank risten mod bordet, så ganachen flyder på plads, og lad den sætte sig.
  Desuden: Hak chokoladen, vend den med perlemorsstøv, og pynt kagernes sider.