SMÅ CHOKOLADEBOMBER MED PASSIONSFRUGT

SMÅ CHOKOLADEBOMBER MED PASSIONSFRUGT

Servings: 4

Instructions

  • Kakaomazarinbund:
    100 g marcipan
    100 g sukker
    100 g blødt smør
    2 æg, str. M/L
    2 spsk. kakao
    Passionsfrugtmousse:
    3 blade husblas
    8 passionsfrugter
    1 usprøjtet citron
    90 g sukker
    120 g skyr
    2 dl piskefløde
    Chokoladeganache:
    300 g mørk chokolade
    3 dl piskefløde
    1 spsk. glukosesirup
    Desuden:
    Ca. 200 g hvid chokolade
    Perlemorsstøv
    SÅDAN GØR DU:
    Bunde: Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt lidt efter lidt det bløde smør ind i massen, til du opnår en helt jævn tekstur. Ælt 1 æg ad gangen og kakaopulver i mazarindejen. Fyld dejen i en bageform, der måler ca. 18 x 18 cm eller Ø 20 cm, beklædt med bagepapir, og bag bunden midt i ovnen ved 170° varmluft i 30 minutter. Lad bunden køle helt af i formen – gerne i fryseren. Udstik 4 cylinderformede bunde – vi har brugt cylinderforme på Ø 7 cm.
    Mousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Kom kødet fra passionsfrugterne i en minihakker, og blend det kort, så frugtkødet løsner sig fra kernerne. Sigt kødet for at udskille væden, og kassér passionsfrugtkernerne. Riv skallen af ½ citron, og pres al saften. Kom den i en kasserolle sammen med passionssaft og sukker, og bring det i kog. Lad det småsimre i 6-8 minutter til en tyk passionslage. Tag gryden af varmen, så lagen ikke koger. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas, og rør det godt sammen. Lad lagen køle lidt af ved stuetemperatur i 10 minutter. Rør skyr i passionslagen. Pisk fløden til let skum, og vend den i ad 2 omgange. Læg kageplast ned langs siden på cylinderformene. Placér mazarinbundene nederst, og hæld moussen over. Sæt kagerne i fryseren et par timer.
    Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en dyb skål. Varm fløden og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen ad 2 omgange, samtidig med at du rører forsigtigt rundt. Befri de halvfrosne kager fra forme og kageplast. Placér kagerne på en rist over en bradepande, og hæld ganachen ud over kagerne. Bank risten mod bordet, så ganachen flyder på plads, og lad den sætte sig.
    Desuden: Hak chokoladen, vend den med perlemorsstøv, og pynt kagernes sider.