Waldorfsalat

Ingredienser

  • 75 g valnødder
  • 3 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
  • 2 æble, i små tern
  • 150 g grønne vindruer, halveret
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fremgangsmåde
  • Hæld kogende vand over valnødderne og dup dem tørre. Det kogende vand fjerner bitterstofferne i valnøddeskallen.
  • Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.
  • Vend valnødder, æbler, selleri og vindruer godt sammen i en skål.
  • Rør dressingen sammen og smag til med sukker, salt, peber og citronsaft eller eddike.
  • Vend dressingen i salaten.