Hvidkålsrouletter
Ingredienser
- 1 stk hvidkål
- 500 gr svine- og kalvefars
- 1 dl rasp
- 1 æg
- 1 stort løg – fint hakket
- 1 skive selleri – fint hakket/most
- 2-3 tsk salt
- 1-2 tsk peber
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- kog hvidkålet indtil man kan tage, ca 9 hvidkålsblade kogt næsten møre, men så de kan bøjes uden at knække af det.
- Farsen røres med alle ingredienser og hviler mens kålbladene bliver kolde og afdryppet.
- På hvert kålblad lægges en pølse fars som pakkes pænt ind. Nogen bruger snor eller en kødnål til at holde det på plads, jeg synes det går fint uden.
- Brunes i lidt smør på en pande. Når alle sider er brunet, kommes vand ved – halv op med dolmerne – og de simrer ganske stille i 20 -30 min.
- Imens kan der laves f.eks. lidt råkost, eller som jeg gjorde, stegte rødbeder. Det var egentlig 2 af de bagte rødbeder jeg havde tilovers fra i går, som blev skåret i skiver og vendt i lidt rasp af nogle franske kartofler jeg havde liggende. Steges i ganske lidt olie.
- Syltede rødbeder er også godt til, men nu havde jeg de stegte i stedet for.
- Sovsen er en opbagt sovs med kogevandet fra kålen og saften fra panden hvor dolmerne koger.
- server med evt. gulerodsalat og kartofler
Noter
4 pers